Jak začít s balením dárků do látek?

Balení dárků do látek může působit složitě, ale ve skutečnosti to není nic náročného. Bez stresu a s trochou kreativity můžete své dárky elegantně zabalit a zároveň přispět k udržitelnosti. V tomto článku jsem připravila tipy, které vám pomůžou v začátcích.

Následující tipy samozřejmě nemusíte použít jen na balení dárků, hodí se i na balení různých předmětů, které chcete ochránit třeba při převozu nebo před zraky ostatních.

  1. Hlavně žádný stres – zase o tolik nejde

    Když vybíráme a balíme dárek, tak většinou chceme, aby se obdarovanému co nejvíc líbil. Proto může být balení trochu stresující. Když ale použijeme na balení látku, krásná výhoda je v tom, že když se něco nepovede, tak to prostě rozbalíme a začneme znovu – klidně mnohokrát. Nemusíme trhat a vyhazovat papír, v nejhorším látku jen přežehlíme.

  2. Výběr správné látky

    Jaká látka je pro začátek nejvhodnější? Někomu jde balení lépe s kluzkými látkami (satény), někdo se zděsí jen při pohledu na lesklý satén. Pokud i vy, tak začněte s úplně jednoduchou, neelastickou bavlnou, můžete si vybrat z naší nabídky šátků.

  3. Výběr způsobu balení

    Balení předmětů do látek vychází z japonského furoshiki nebo korejského bojagi. Nabízejí spoustu možností, jak dárek zabalit, doporučuji ale začít s následujícími třemi: fontánka, uzlík nebo hortenzie. Vytvořila jsem video, které vám usnadní začátek.

    Schválně jsem vybrala tyto tři metody, protože vyžadují málo času a jednoduché techniky – uzlíky a obvázání cípů gumičkou.

  4. A co předmět, který budeme balit?

    Nejlépe se pochopitelně balí předměty kvádrové a krychlové, do velikosti krabice od bot. Úplně nejlepší jsou podle mě knížky, které máme snad všichni doma.

    Pokud plánujete zabalit něco s trochu jiným tvarem, můžete si napřed zkusit balení vyzkoušet na nějaké té knížce – poslouží třeba i ta pravidla českého pravopisu, která jste si museli do školy koupit a teď se vám doma válí 😉.

 kniha_na_latce

Pokud se vám i tak balení příliš nedaří, nezoufejte. Klidně se přiznám, že na začátku jsem si musela nějaký způsob balení vyzkoušet klidně 5-10x, abych si ho osvojila. Od té doby už jde ale všechno hladce. Ráda vás balení dárků do látek naučím osobně, buď na nějakých kurzech, které plánujeme, nebo na kurzu vytvořeném na míru právě vám.

Inspiraci najdete také na YouTube, stačí zadat furoshiki nebo bojagi do vyhledávání.

Zkusme dát přírodě příležitost a místo balicího papíru využívat látky. Pokud máte dotazy, neváhejte mě kontaktovat. Buďte kreativní a užijte si radost z balení dárků do látek!